Hoe het is begonnen

Als zoon van een kleine veehouder, die alle werkzaamheden met paarden verrichtte ben ik al vroeg met paarden in aanraking gekomen. Als we vroeger moesten maaien hooien of wat dan ook moesten de paarden uit de wei gehaald worden. Natuurlijk liepen ze dan ver weg. En wat was het leuk om er dan op te springen. 
Alle werkzaamheden heb ik met paarden gedaan, toen vond ik dat allemaal maar saai en langzaam gaan, de buurman die een trekker had ging immers veel sneller. Op mijn vijftiende kregen wij ook een tractor en al snel een tweede, de paarden bleven maar kregen een andere bestemming, we gingen er op rijden. Ik werd lid van een landelijke rijvereniging en heb daar veel plezier aan beleefd.
Na mijn trouwen zijn we verhuisd naar Vlieland waar we 25 jaar hebben gewoond. Zo af en toe hebben we, mijn vrouw en ik en soms onze oudste zoon, op IJslanders gereden, een hele leuke ervaring, die ik iedereen kan aanraden. Maar echt veel met de paarden(sport) hebben we niet meer gedaan.
In 2014 zijn naar Zuidvelde verhuisd waar we onze eerst New Forest pony hebben gekregen, een 25 jarige ruin die op hoog niveau in Limburg heeft gereden, zowel dressuur als springen , beide op Z niveau. Deze pony, Quinto, is het begin geweest van onze paardenhouderij. Onze stal heet dan ook Stal Quinto. 
Op Quinto hebben onze kleinkinderen de eerste beginselen van het paardrijden geleerd. Helaas hebben we Quinto in de zomer van 2020 moeten laten inslapen. Inmiddels is ons paarden bestand behoorlijk uitgebreid. Voor meer informatie over onze eigen paarden kunt u kijken onder               Onze Paarden.