Wat hebben wij u te bieden?

Wij hebben ruimte voor opfok, rusthuis en revalidatie. Ook kunt u uw drachtige merrie bij ons brengen, ze kan bij ons haar veulen krijgen. Wilt u nogmaals een veulentje fokken dan kunnen wij dat begeleiden.

Bij ons kan niet worden gereden, daarvoor hebben wij niet de faciliteiten.

Opfokbedrijf

sinds begin 2021 bieden wij de mogelijkheid voor opfok van jonge paarden.
Bij ons lopen de paarden als het weer het toelaat overdag in de weide, ‘s winters in de ruime paddock rondom onze boerderij. ‘s Nachts staan alle paarden alleen in hun ruime boxen,   dat betekent dat we elk paard iedere dag in handen hebben.  Voor de veulens hebben we sinds kort een groepshok, hoewel dit  aanvankelijk niet onze bedoeling was hebben we gezien dat met name pas afgespeende veulens alleen vaak eenzaam zijn en dat een groepshok met meerdere leeftijdsgenoten dit oplossen.
De paarden lopen bij elkaar in een aantal kuddes.  We hebben de beschikking over 9 perceeltjes land zodat we altijd meerdere groepen kunnen vormen.  We proberen altijd groepen samen te stellen die bij elkaar passen, daardoor creëren we rust. We zien de kracht van een kudde als een toegevoegde waarde, de paarden voeden elkaar op.
De weilanden zijn rondom onze boerderij, daardoor hebben we altijd toezicht op de paarden.
Doordat alle paarden alleen in een box staan is het voor de eigenaren mogelijk om met enige regelmaat hun paard te borstelen er mee te lopen etc. Dit kan altijd op zaterdag  tussen 11:00 en 14:00 uur en indien gewenst na overleg op een ander tijdstip.

Paardenrusthuis

Al heel lang lopen wij met de gedachte rond om oude of oudere paarden en pony’s een mooie oude dag te bezorgen. In ons kleinschalige paardenbedrijfje zien wij de mogelijkheid om dit te realiseren. Wij beschikken over voldoende tijd en ruimte om dit uit te voeren.
Enige ervaring met oude paarden hebben we ook, zoals u elders op deze website kunt lezen hebben we onze eigen Quinto ook nog een aantal jaren een rustige oude dag kunnen geven. 


revalidatie

 indien u een paard/pony hebt die geblesseerd is en enige tijd rust nodig heeft is dat bij ons ook mogelijk. Hij of zij komt uiteraard net als alle andere paarden alleen in een box te staan en krijgt de voorgeschreven behandeling. Overdag gaat hij of zij indien mogelijk naar buiten, desnoods alleen in een weiland zo dat de hij/zij de andere paarden wel ziet.
Indien nodig/gewenst is kan een behandelaar (dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat of hoefsmid) hier langs komen.

Geboortebegeleiding

Het fokken van een veulentje is voor velen een fantastische belevenis. Echter je weet nooit hoe lang het gaat duren, bij de ene merrie ligt het veulen er op een nog onverwacht moment achter en bij de andere merrie kan het wel weken duren. Wij kunnen u deze zorg uit handen nemen

Een Everdale merrie die hier een merrieveulentje heeft gekregen van Let’s Dance